1. İktisat alanında edindiği teorik ve uygulamalı bilgileri kullanabilir.
  2. Gerçek dünya sorunlarını makro iktisat ve mikro iktisat teorileri, iktisat tarihi veya iktisadi düşünce tarihi dahil olmak üzere ekonomi teorilerini kullanarak yapıcı analizler oluşturabilir.
  3. Ekonomik bilgi ve verileri, istatistiği, ekonometriyi ve matematiksel iktisadı etkin bir şekilde kullanabilir ve eleştirel olarak yorumlayabilir.
  4. Toplumsal sorunlara yönelik verileri ve uygun ekonomik teorileri kullanarak yapıcı değerlendirmeler üretebilir.
  5. İktisadi kuramları, sorun alanlarını ve araştırma bulgularını hem meslektaşlarıyla hem de alandaki uzman profesyonellerle etkili biçimde paylaşma ve tartışma yetkinliğine sahiptir.
  6. Matematiksel mantık, istatistik ve ekonometri gibi nicel araştırma yöntemlerini kullanarak bağımsız çalışmalar yürütebilir.
  7. Uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözme yolunda bireysel sorumluluk alabilir.
  8. Düşüncelerini ve önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek alanda uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilir.
  9. İktisat disiplininin dayandığı alanlar arası bilgi birikiminden etkin biçimde yararlanır ve bu disiplinlere dair temel kuramsal ve kavramsal donanıma sahip olur.
  10. İktisat ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur.
  11. Evrensel değerlere yüksek duyarlılık gösterir ve gelişmiş bir yurttaşlık bilinci taşır.
  12. İktisat alanında yabancı dilde yayımlanan literatürü izleyip değerlendirebilir. 


Bu anlamda programımızın 12 adet Program Öğrenme Çıktısı bulunmaktadır. 

1, 2, 3, 5, 9, 10 ve 12 numaralı öğrenme çıktıları programa özel ölçütlerimizi oluşturmaktadır. Bunlar doğrudan iktisat disiplinine özgü bilgi ve becerileri (iktisat teorileri, ekonometri, iktisat literatürü vb.) temsil eden çıktıları ifade etmektedir. Örneğin, 2 numaralı (makro/mikro iktisat teorilerini kullanma) veya 12 numaralı (iktisat alanında yabancı literatürü izleme) açıkça iktisada özgüdür.

4, 6, 7, 8 ve 11 numaralı öğrenme çıktıları genel ölçütlerimizi oluşturmaktadır. Bunlar farklı disiplinlerde de geçerli olabilecek yetkinlikleri temsil eden çıktıları ifade etmektedir. Örneğin, 7 numaralı (karmaşık sorunları çözmede bireysel sorumluluk alma) veya 11 numaralı (evrensel değerlere duyarlılık ve yurttaşlık bilinci) sadece iktisatçılar için değil, herhangi bir alandaki profesyonel veya birey için önemli genel yetkinliklerdir. Dört numaralı (toplumsal sorunlara yönelik yapıcı değerlendirmeler üretme) ve 6 numaralı (nicel araştırma yöntemleriyle bağımsız çalışma yürütme) gibi çıktılar iktisat alanında uygulansa da bu becerilerin kendisi (değerlendirme üretme, bağımsız araştırma yapma) genel niteliktedir.